Skip to main content

Κυκλοφοριακή αναβάθμιση της οδού Παπανδρέου στο Κορδελιό (φωτο)

Στην κεντρική οδό θα δημιουργηθεί διαχωριστική νησίδα ενός μέτρου, θα δημιουργηθούν νέες διαβάσεις και θα αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες.

Σε συγκοινωνιακές παρεμβάσεις για την κυκλοφοριακή αναβάθμιση του κεντρικότερου εμπορικού άξονα της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, προχωρά ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, με στόχο να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα της παράνομης διπλής στάθμευσης και της κυκλοφοριακής συμφόρησης που αντιμετωπίζει η κομβική αυτή οδική αρτηρία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για την άμεση αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού που ταλανίζει τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, την προστασία των πεζών και την εξασφάλιση ασφαλούς και άνετης μετακίνησης για όλους, ο δήμος ολοκλήρωσε την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης και προχωρά το επόμενο διάστημα στην υλοποίηση των παρεμβάσεων με προσωρινά υλικά σήμανσης.  



Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του δήμου, στην οδό θα δημιουργηθεί διαχωριστική νησίδα ενός μέτρου με προσωρινά υλικά διαχωρισμού μέχρι να ολοκληρωθεί το οριστικό κατασκευαστικό έργο. Οι 15 διαβάσεις της οδού θα αναβαθμιστούν, ενώ θα δημιουργηθούν 23 νέες διαβάσεις πεζών στις κάθετους οδούς της Ανδρέα Παπανδρέου. Σε όλες τις διασταυρώσεις η παράνομη στάθμευση θα αποτραπεί με την τοποθέτηση ειδικών ελαστικών κώνων.

«Συνεχίζουμε τις συγκοινωνιακές παρεμβάσεις στην πόλη με την περιβαλλοντική, λειτουργική και κυκλοφοριακή αναβάθμιση της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στο Κορδελιό. Βοηθάμε την κίνηση των πεζών, φροντίζουμε την οδική ασφάλεια, και αποθαρρύνουμε την παράνομη στάθμευση. Όλα αυτά θα συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας της περιοχής και στην ανακούφιση της αγοράς, η οποία έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.



Την κυκλοφοριακή μελέτη της οδού εκπόνησε ο Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος  Σταύρος Κωνσταντινίδης, Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου.