Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΤΑ... ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Προσωρινή λύση με υπόγειες τάξεις στο κτηριακό ζήτημα του 3ου Γυμνασίου Κορδελιού με υπόγειες τάξεις - Σε βάθος τριών μηνών η οριστική λύση

Σε υπόγειες τάξεις θα στεγαστούν προσωρινά οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κορδελίου οι οποίοι έκαναν μάθημα στην αυλή αλλά και στις σκάλες του σχολείου, θέμα που  ανέδειξε η Voria.gr.

Διαβάστε: Κορδελιό - Παιδιά κάνουν μάθημα στην αυλή και τις σκάλες του σχολείου

Για το θέμα υπήρξε σήμερα συνάντηση του διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρου Κόπτση, του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Θανάση Φροσύνη, η Διευθύντρια της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κεχαϊδου, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ακριτίδη, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων καθώς και του αρμόδιου αντιδημάρχου Παιδείας Κορδελιού - Ευόσμου Σωτήρης Νικολαϊδης.

Το κτηριακό ζήτημα απασχολούσε έντονα γονείς, μαθητές και καθηγητές του σχολείου και τελικώς σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε η προσωρινή λύση ώστε οι μαθητές να στεγαστούν σε κανονικές τάξεις, αλλά... στα υπόγεια του κτηρίου.

Αρχικώς, μέχρι να κατασκευαστούν οι νέες αίθουσες στον υπόγειο χώρο του 3ου Γυμνασίου, οι μαθητές των δύο τμημάτων που βρίσκονταν σε εξωτερικό χώρο, θα κάνουν μάθημα στην αίθουσα των καθηγητών και σε αίθουσες άλλων τμημάτων όταν κάνουν αυτά το μάθημα της γυμναστικής.

Στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, οι μαθητές θα μεταφερθούν στις νέες τους αίθουσες. Όπως εξήγησε στη Voria.gr ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Θανάσης Φροσύνης «στις νέες αίθουσες θα μπει εξαερισμός για τον κορωνοϊό και φιλτράρισμα».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τους επόμενους μήνες οι μαθητές θα μεταφερθούν στις νέες προκάτ αίθουσες που στο μεταξύ θα έχουν τοποθετηθεί.

«Η λύση θα είναι για τους επόμενους 2-3 μήνες. Είναι το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσαμε να κάνουμε», υπογράμμισε ο κ. Φροσύνης, ανακοινώνοντας ότι «ο σχεδιασμός προβλέπει σε επόμενη φάση να τοποθετηθούν προκάτ αίθουσες στον διπλανό χώρο του Λυκείου, όπου θα μεταφερθούν οριστικά εκεί οι μαθητές». Για το ζήτημα αυτό υπάρχει συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Από την πλευρά τους οι γονείς δέχθηκαν την προσωρινή λύση, αφού τους ξεκαθαρίστηκε ότι θα είναι μόνο για λίγους μήνες. «Αυτή η λύση έγινε δεκτή ως προσωρινή για τους επόμενους δύο μήνες από τους γονείς», όπως δήλωσε στη Voria.gr η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ρομπέρτα Ιωαννίδου.

Παράλληλα ορίστηκε νέα συνάντηση για την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να δρομολογηθούν οι ενέργειες που θα οδηγήσουν σε οριστική επίλυση του προβλήματος.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ