Skip to main content

Κόρη 90χρονης: Η μητέρα μου δεν είχε σύνταξη και πουλούσε πλεκτά

«Ήταν η δεύτερη φορά που πήγε στη λαϊκή» τόνισε και σημείωσε ότι οι «Πόντιοι ζούσαν στον τόπο τους, πουλώντας τα κηπευτικά τους».

Η οικονομική ανέχεια ήταν αυτή που οδήγησε την υπέργηρη γυναίκα να πουλήσει πλεκτά παπουτσάκια στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων σύμφωνα με την κόρη της Ιουλία Ηλιάδου.

Όπως είπε η ίδια μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News24/7, «η μητέρα μου δεν έχει σύνταξη και αναγκάστηκε να πάει στη λαϊκή να πουλήσει πλεκτά παπουτσάκια που φτιάχνει μόνη της να περάσει την ώρα της για δύο και τρία ευρώ».

«Ήταν η δεύτερη φορά που πήγε στη λαϊκή» τόνισε και σημείωσε ότι οι «Πόντιοι ζούσαν στον τόπο τους, πουλώντας τα κηπευτικά τους. Δεν θεώρησε ότι έκανε κάτι κακό. Η αστυνομία έκανε έλεγχο, την βρήκαν και την πήγαν στο αστυνομικό τμήμα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης».

Η κ. Ηλιάδου είπε πως πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα της μητέρας της, έγιναν όσα προβλέπει η διαδικασία και την άφησαν ελεύθερη.

Επισήμανε ότι η 90χρονη «ταράχτηκε και ανέβασε ζάχαρο και πίεση» ενώ είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση γιατί ντράπηκε με αυτό που έγινε.

Όταν η κ. Ηλιάδου ρώτησε τους αστυνομικούς γιατί συνέλαβαν τη μητέρα της, η απάντηση ήταν ότι έγινε έλεγχος ρουτίνας και δεν υπήρχε καταγγελία από άλλους πωλητές.

Υπογράμμισε ότι και η ίδια έχει οικονομικά προβλήματα και θέλει να βρει κάπου μια εργασία, καθώς έχασε τον σύζυγό της το 2011 και θέλει μια δουλειά.