Skip to main content

Κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς αναδείχθηκαν Κορακάκη-Πετρούνιας (φωτο)

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στη σκοποβολή αλλά και ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στους κρίκους βραβεύτηκαν ως οι κορυφαίοι της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ

Μια ακόμη τιμητική διάκριση στην καριέρα τους έλαβαν η Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας καθώς παρέλαβαν σήμερα το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας και του κορυφαίου αθλητή αντίστοιχα για το 2016, όπως αναδείχτηκε μέσα από την ψηφοφορία που διενέργησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στη σκοποβολή δεν έκρυψε την συγκίνησή της για την διάκριση, τονίζοντας μετά τη βράβευσή της: «Το πρώτο που σκέφτομαι είναι η χαρά που έδωσα σε όλους όσους παρακολουθούσαν την προσπάθειά μου και στα δύο μετάλλια που κατέκτησα στο Ρίο, αλλά και την προσπάθεια που έκανα όλα αυτά τα χρόνια, για να φτάσω ως εδώ.

Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σε αυτή τη γιορτή, από το βήμα αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συντέλεσαν στο να πραγματοποιήσω το όνειρό μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες που πέρασαν. Εκτός από την οικογένειά μου, που τους χρωστάω τη ζωή μου όλη, θα ήθελα να ευχαριστώ τον Σπύρο Καπράλο για την ιδέα του προγράμματος "υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο", που βοήθησε πολλούς αθλητές να πραγματοποιήσουν το στόχο τους και την εταιρία Stoiximan που με στήριξε.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση για μένα αυτή η βράβευσή, γιατί πριν από έξι χρόνια, όταν ήμουν 14 χρονών, είχα βραβευτεί ως ανερχόμενο ταλέντο. Νομίζω ότι μου φέρατε γούρι. Ελπίζω και αυτό το βραβείο να είναι γούρικο για το μέλλον. Η ευχή για τη νέα χρονιά είναι περισσότερα νέα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό».



Συγκινημένος για την τιμητική διάκριση και ευγνώμων για όσους στάθηκαν στο πλευρό του εμφανίστηκε και ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στους κρίκους, ο οποίος τόνισε:



«Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο. Θέλω να σας ευχαριστήσω, είναι πολύ όμορφο. Χαίρομαι πάρα πολύ που είστε δίπλα σε εμάς και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτή τη περίοδο προετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έχουμε ξεκινήσει επίσημα προετοιμασία ενάμιση μήνα.



θα ήθελα να πω κάποια ευχαριστώ για τι ο δρόμος μέχρι εδώ είναι δύσκολος. Ευχαριστώ τη Stoiximan, τον προπονητή μου, Δημήτρη Ράφτη –θέλω να ξέρετε πως για μένα είστε ο καλύτερος προπονητής του κόσμου- τον κ. Παξινό που είναι πάντα δίπλα μας και τον άνθρωπο που είναι πίσω από όλα αυτά, τον Σπύρο Καπράλο. Η ολυμπιακή αποστολή μεγάλωσε πολύ, θα τον παρακαλέσω να συνεχίσει μέχρι το Τόκιο και είμαι σίγουρος πως η αποστολή θα είναι μεγαλύτερη, με περισσότερα μετάλλια. Κύριε Σπύρο, οι Έλληνες αθλητές είναι ευγνώμονες για όσα έχετε κάνει».