Skip to main content

Κόρμπιν: Δεν στηρίζουμε τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να καταψηφίσουμε αυτό το νομοσχέδιο απόψε, υπογράμμισε ο ηγέτης των Εργατικών.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει τη συμφωνία για το Brexit που προωθεί ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ούτε και το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση της σχετικής νομοθεσίας στο κοινοβούλιο.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να καταψηφίσουμε αυτό το νομοσχέδιο απόψε», είπε ο Τζόνσον κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Η εισήγησή μου θα είναι να καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο», επέμεινε, προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν θα εγκρίνει, ούτε το χρονοδιάγραμμα.

Εξάλλου, μια πηγή του κόμματος είπε ότι οι Εργατικοί θα στηρίξουν την πρόταση για πρόωρες εκλογές μόνο εάν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση να δοθεί μια αναβολή στο Brexit και φύγει από το τραπέζι η αποχώρηση χωρίς συμφωνία.

Οι Εργατικοί δηλώνουν εδώ και πολύ καιρό ότι επιθυμούν τη διεξαγωγή εκλογών, όμως μέχρι τώρα αρνούνται να στηρίξουν τη σχετική πρόταση του Τζόνσον γιατί φοβούνται ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Η ίδια πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, εξήγησε ότι η αναβολή στο Brexit θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να γίνουν στο μεσοδιάστημα οι πρόωρες εκλογές.