Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
x

ΚΟΡΜΠΙΝ: Η ΜΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΣΤΕΝΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ

Το πρόβλημα είναι ότι η πρωθυπουργός επιμένει στη συμφωνία της, η οποία έχει ήδη υποστεί βαριά ήττα στο κοινοβούλιο, τόνισε ο Κόρμπιν.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σήμερα πως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πρέπει να αλλάξει τη στρατηγική της και να επιδιώξει μια στενή συμμαχία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit για να αποφύγει την επικίνδυνη προοπτική μιας ρήξης.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες αφού συνάντησε τον επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος είπε στους δημοσιογράφους: "Ο κίνδυνος μιας εξόδου της Βρετανίας χωρίς συμφωνία από την ΕΕ είναι πολύ υπαρκτός".

"Προτείνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μια αξιόπιστη διαδικασία, να διαπραγματευθούμε μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ και να ευθυγραμμιστούμε για να εξασφαλίσουμε πρόσβαση στην αγορά".

"Το πρόβλημα είναι ότι η πρωθυπουργός επιμένει στη συμφωνία της, η οποία έχει ήδη υποστεί βαριά ήττα στο κοινοβούλιο, και προσπαθεί να κρατήσει στο τραπέζι την απειλή ενός Brexit χωρίς συμφωνία", δήλωσε ο Κόρμπιν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα επαναλάβει προηγούμενες προσπάθειες να επιδιώξει την έγκριση του κοινοβουλίου για μια πορεία δράσης η οποία θα διατηρεί ζωντανές όλες τις επιλογές -- περιλαμβανομένου ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ