Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΦΗΣ - ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη λόγω του ιού και αποφάσισε την ομαλή πραγματοποίηση των δύο τελετών.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι τελετές αφής (12 Μαρτίου) και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας (19 Μαρτίου), καθώς και η λαμπαδηδρομία σε ελληνικό έδαφος όπως αποφάσισε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από ευρεία σύσκεψη, λόγω του κορωναϊού.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, του γενικού γραμματέα, Μανώλη Κολυμπάδη, και του προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάση Βασιλειάδη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εκδηλώσεις που αφορούν στις δύο τελετές, ενώ αναλύθηκε διεξοδικά το θέμα του ιού COVID-19 και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στις τελετές του Ολυμπιακού Φωτός. Οι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι εξής:

- Να ματαιωθούν τα γεύματα και οι δεξιώσεις της ΕΟΕ που είχαν προγραμματιστεί στην Αρχαία Ολυμπία το διάστημα της Τελετής Αφής.

- Να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των διαπιστεύσεων και να δοθούν μόνο οι απολύτως αναγκαίες.

- Να διεξαχθεί η πρόβα της Τελετής Αφής στις 11 Μαρτίου χωρίς την παρουσία θεατών.

- Να γίνει σύσταση στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και στις τοπικές αρχές να μειωθούν οι δημόσιες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ