Skip to main content

Κορωνοϊός - AEGEAN: Τεστ κάθε 15 μέρες σε πληρώματα και εργαζόμενους

Συνεργασία AEGEAN με Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης για το πρόγραμμα τακτικών προληπτικών ελέγχων COVID-19 σε πληρώματα καμπίνας κι εργαζομένους

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ένα από τα ορισμένα Εργαστήρια Αναφοράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα, προχωρεί η AEGEAN, «με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων της».

Η συνεργασία αφορά τη διενέργεια του προγράμματος τακτικών προληπτικών μοριακών ελέγχων για COVID-19 που εφαρμόζει στα πληρώματα καμπίνας, κάθε 15 μέρες. Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιούνται στις βάσεις της AEGEAN στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, ενώ το πρόγραμμα, έχει ήδη επεκταθεί και σε επιλεγμένο μη πτητικό δυναμικό της εταιρείας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της AEGEAN «με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της υγείας και της ασφάλειας επιβατών και πληρωμάτων και εντάσσεται στο σύνολο των πρόσθετων προληπτικών μέτρων που έχουν ήδη αναληφθεί από την εταιρεία, για τη νέα προσαρμοσμένη ταξιδιωτική εμπειρία, κατά την περίοδο της πανδημίας του COVID‑19».

«Οι άνθρωποι της AEGEAN αποτελούν τη δύναμή μας, γι' αυτό και η προστασία της υγείας τους είναι πάντα απόλυτη προτεραιότητά μας. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας του COVID-19, ακολουθώντας τις συστάσεις της Πολιτείας και των αρμοδίων αρχών, εφαρμόσαμε ενισχυμένα υγειονομικά μέτρα σε όλα τα στάδια του ταξιδιού και αναλάβαμε πρόσθετα προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων μας. Σε αυτήν την προσπάθεια, χαιρόμαστε που συμπράττουμε με το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και είμαστε περήφανοι, που μία τέτοια πρωτοβουλία, στηρίζει ένα αξιόλογο επιστημονικό και ερευνητικό ίδρυμα της Κρήτης», δήλωσε ο κ. Πάνος Νικολαΐδης, Διευθυντής Υπηρεσιών Εδάφους της AEGEAN.

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής κ. Γιώργος Σουρβίνος, δήλωσε σχετικά: «Το Εργαστήριό μας από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, έχει κινητοποιήσει τις δυνάμεις του για τον εργαστηριακό έλεγχο της νόσου COVID-19, διενεργώντας χιλιάδες μοριακά τεστ. Η σύμπραξη του Εργαστηρίου μας με την AEGEAN στα πλαίσια του Προγράμματος προληπτικών μοριακών ελέγχων για COVID-19 είναι ιδιαίτερα τιμητική και αποδεικνύει έμπρακτα το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της Εταιρείας για την υγειονομική ασφάλεια, τόσο του προσωπικού όσο και των επιβατών της. Το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας, ευχαριστεί την AEGEAN για την εμπιστοσύνη της και διαθέτοντας υψηλή τεχνογνωσία και  κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, θα συνδράμει από την πλευρά του για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος».