Skip to main content

Κορωνοϊός - Formula 1: Ακυρώθηκαν οι τρεις πρώτοι αγώνες της χρονιάς

Η ηγεσία της F1 πήρε την απόφαση να αναβάλλει το προσεχές Γκραν Πρι Αυστραλίας αλλά και τους αγώνες σε Μπαχρέιν και Βιετνάμ.

Την απόφαση να αναβάλλει τους πρώτους τρεις αγώνες που είχαν προγραμματιστεί για φέτος, λόγω του κορωνοϊού πήρε η ηγεσία της Formula 1.

Συγκεκριμένα, ένα κρούσμα της νόσου στη McLaren και διάφορες άλλες περιπτώσεις που κίνησαν τις υποψίες, οδήγησαν τη Formula 1 στη μεγάλη απόφαση: να μη γίνει το Γκραν Πρι Αυστραλίας. Για να φτάσουν σε αυτό το πόρισμα, χρειάστηκε να αλλάξουν γνώμη αρκετές φορές, όμως τελικά επικράτησε η λογική και για την ασφάλεια όλων, δεν θα δούμε Formula 1 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, μετά την Αυστραλία, η Formula 1 αναβάλλει και τον αγώνα του Μπαχρέιν, που έπεται, αλλά και τον αγώνα του Βιετνάμ. Οπότε, μιας και το Γκραν Πρι Κίνας έχει έτσι κι αλλιώς ακυρωθεί εδώ και πολύ καιρό, ο πρώτος αγώνας θα είναι στην Ολλανδία, τον Μάϊο. Όλα αυτά βέβαια, θα ισχύουν σε περίπτωση που δεν υπάρξουν κι άλλες αρνητικές εξελίξεις. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να ακυρωθούν κι άλλα Γκραν Πρι.

Για αρχή, οι ομάδες που φεύγουν από την Αυστραλία, μπαίνουν από μόνες τους σε μια άτυπη καραντίνα και δεν θα πάνε στα κεντρικά τους γραφεία για 14 ημέρες, ώστε να μην μεταδώσουν εκεί τον ιό, σε περίπτωση που κάποιος είναι φορέας εν αγνοία του. Επίσης, δεν θα συναναστρέφονται πολύ με κόσμο και θα αποφεύγουν το συνωστισμό σε κλειστούς χώρους. Η Ferrari με την Alpha Tauri, που πρέπει να γυρίσουν στην Ιταλία, έχουν πρόβλημα αφού τα αεροδρόμια στο Μιλάνο και τη Ρώμη δεν είναι πλέον προσβάσιμα.

Οπότε, θα πετάξουν στη Νίκαια της Γαλλίας και από εκεί, θα πάνε στα κεντρικά τους με λεωφορεία. Με αυτές τις εξελίξεις λοιπόν, μένει να δούμε πως θα διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα της Formula 1. Χωρίς αμφιβολία θα φτάσει μέχρι το τέλος της χρονιάς, αν και πολλοί μιλάνε για… κόψιμο μερικών αγώνων, ώστε να έρθει σε μια ισορροπία η κατάσταση και να φτάσει το πρωτάθλημα του 2020 έως και το 2021. Εννοείται ότι το τελευταίο δεν είναι επίσημη απόφαση, απλώς το συζητάνε χωρίς να υπάρχουν στοιχεία μέχρι στιγμής.