Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΙΣΠΑΝΙΑ: ΘΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΛΟΓΩ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ

Η ισπανική κυβέρνηση θα αναστείλει τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική και την Μποτσουάνα μετά την ανακάλυψη νέες μεταδοτικής παραλλαγής

Η ισπανική κυβέρνηση θα αναστείλει τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική και την Μποτσουάνα μετά τις ανησυχίες για μια νέα ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή της Covid-19 στις χώρες αυτές, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας, έπειτα από παρόμοιες αποφάσεις που έλαβαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Θα εξετάσουμε και για άλλες χώρες αλλά επί του παρόντος είναι αυτές οι δύο», δήλωσε η Ντάριας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ντάριας δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε θα τεθούν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα αλλά η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία εγκρίνονται τέτοιου είδους μέτρα, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

«Εμείς θα εγκρίνουμε αμέσως μια απόφαση... για να ζητάμε οι επιβάτες από τις χώρες υψηλού κινδύνου να παρέχουν, εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε ένα τεστ αντιγόνου ή ένα μοριακό τεστ».

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απαγόρευση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση των ταξιδιών από και προς τις νότιες περιοχές της Αφρικής λόγω της ταχείας αύξησης της παραλλαγής B.1.1.529 στη Νότια Αφρική, για την οποία οι επιστήμονες φοβούνται ότι μπορεί να διαφεύγει την προστασία των εμβολίων.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ