Skip to main content

Κορωνοϊός - Καμπανάκι Σύψα: Προσοχή σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας και ειδικά στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, και ειδικά στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας, τονίζοντας ότι «ο ιός έχει διασπαρεί στην κοινότητα, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις», όπως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, κάτι που όπως τόνισε πρέπει να αποτελέσει καμπανάκι για όλους, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και να περιοριστούν οι εικόνες χαλάρωσης που παρατηρούνται.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις (σ.σ.: των μεγάλων αστικών κέντρων) δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ιχνηλάτηση», είπε επίσης ο κ. Σύψας και ευχήθηκε «να μην έχουμε κάποιο ατύχημα το καλοκαίρι» και να βγει ομαλά ο Αύγουστος.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Κυριακή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 8 ήταν εισαγόμενα. Στην Αττική καταγράφηκαν νέα κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ένα.