Skip to main content

Νέο αρνητικό ρεκόρ με πάνω από 6.500 κρούσματα - Σκληραίνει το μπλόκο στους ανεμβολίαστους

Αναμένονται νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους - Απορρίπτεται το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων

Χωρίς τέλος φαίνεται πως είναι ο εφιάλτης με την πανδημία στη χώρα μας, καθώς σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται νέο θλιβερό ρεκόρ με περισσότερα από 6.500 νέα κρούσματα.

Μάλιστα, στις 18:00 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναμένεται να ανακοινώνει έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου αυτού κύματος τα οποία θα είναι επικεντρωμένα στους ανεμβολίαστους για τους οποίους ο κλοιός αναμένεται να στενέψει περαιτέρω.

Κατά πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενταθούν τα τεστ στους ανεμβολίαστους και οι έλεγχοι των αρμοδίων οργάνων στους χώρους όπου αυτό προβλέπεται.

Βάσει αυτων, αρνητικό αποτελεσμα rapid test θα είναι πλέον το «διαβατήριο» των ανεμβολίαστων πολιτών για να μπουν στα εμπορικά κέντρα καθώς και σε όλους τους μικτούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι εξωτερικοί χώροι.

Επίσης, οι ειδικοί της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων στην εισήγησή τους προτάσσουν την αναγκαιότητα των ελέγχων στα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ όπως και της ταυτοπροσωπίας των ελεγχόμενων.

Ακόμη, εισηγούνται αρνητικό rapid test για τους ανεμβολιαστους και για την είσοδο τους σε τραπεζικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά τη σύσκεψη στο Μαξίμου φάνηκε πως στο κυβερνητικό στρατόπεδο απορρίπτουν το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων καθώς και αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας, όπως το ωράριο, στην εστίαση, καθώς κάτι τέτοιο θα έπληττε και τους εμβολιασμένους.

Εππλέον, με τροπολογία του υπουργείου Υγείας, που αναμένεται να ψηφισθεί σήμερα, θα υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης των εφημεριών στα νοσοκομεία από ιδιώτες γιατρούς, όπως και από γιατρούς του ΕΣΥ με αμοιβή 250 ευρώ ανά εφημερία.

Συν τοις άλλοις, αναμένεται να υπάρξει και αναδιάταξη του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους.