Skip to main content

Κορωνοϊός - Σάββας Αναστασιάδης: Η εικόνα της Ελλάδας άλλαξε

Άρθρο του βουλευτή της ΝΔ στη Voria.gr: Η Ελλάδα με ταχύτητα και αποφασιστικότητα κατάφερε να βρίσκεται σήμερα στις καλύτερες θέσεις παγκοσμίως

του Σάββα Αναστασιάδη*

Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την Πανδημία του φονικού Κορωνοϊόυ (COVID 19) που έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 194 χώρες του κόσμου, και ήδη έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Μέσα σ΄αυτή τη λαίλαπα, η Ελλάδα με την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα που κινήθηκε κατάφερε να βρίσκεται σήμερα στις καλύτερες θέσεις παγκοσμίως, συνεχίζει να δίνει καθημερινά τη μάχη και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Αυτό το αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα και ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα διεθνή ΜΜΕ γράφουν με θαυμασμό για την Ελλάδα. Μετά το αφιέρωμα του πρακτορείου Associated Press με τίτλο: «Η Ελλάδα πήρε εγκαίρως μέτρα», που αναδημοσιεύθηκε και από άλλα μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού όπως New York Times, Washington Post κ.α. έγραψαν και οι Times του Λονδίνου(5.4.2020): «Οι Έλληνες στηρίζουν τα μέτρα, ταχύτατη και τολμηρή η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ξέσπασμα της πανδημίας του Κορωνοϊού, νωρίτερα από πολλές Ευρωπαικές Χώρες.

Επιστήμονες από το εξωτερικό αναφέρουν συχνά σε συνεντεύξεις τους το παράδειγμα της Ελλάδας και τονίζουν πως τα γρήγορα αντανακλαστικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, ήταν οι λόγοι που η χώρα μας δεν ακολούθησε τον δρόμο της Ιταλίας, Ισπανίας, Βρετανίας, αλλά και των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός δέχεται συγχαρητήρια ομολόγων του, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία.

Επιπλέον η Ελλάδα αποδεικνύεται πρωτοπόρος και στα μέτρα στήριξης της οικονομίας, που κινούνται πολύ πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε., στην ενεργοποίηση του ιδιωτικού τομέα, με δωρεές και ενίσχυση του εθελοντισμού, ως έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής συστράτευσης και αλληλεγγύης, στο τεχνολογικό άλμα που έκανε σε σύντομο χρονικό διάστημα, απόδειξη ότι: «η Ελλάδα μπορεί».

Προμετωπίδα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι οι αξιέπαινοι δημόσιοι λειτουργοί, γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος όπως και το προσωπικό των τοπικών προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» που καλούνται κάθε μέρα να ξεπεράσουν τον φόβο για την δικιά τους υγεία και την υγεία της οικογένειάς τους και να εκτελέσουν την υπηρεσία τους για όσους τους έχουν ανάγκη.

Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων αποδεικνύουν πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων επικροτεί τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης, και συμμορφώνεται με τα αυστηρά, αλλά απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με την Pulse, το 82% κρίνει θετικά τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει το ποσοστό αποδοχής στο 53% από 45% στην προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πτώση 4 μονάδων και περιορίζεται στο 22%.

Σύμφωνα με την Alco, το 89% των πολιτών θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του για την εξέλιξη της πανδημίας από τον καθηγητή κ. Τσιόδρα, ενώ το 86% αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Για να μην πάει όλη αυτή η προσπάθεια χαμένη, επειδή οι επόμενες δύο εβδομάδες θεωρούνται οι πιο κρίσιμες σχετικά με την εξάπλωση του ιού.

Επειδή οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν πως μπορεί να υπάρξει μια αύξηση των κρουσμάτων, και προειδοποιούν ότι όλοι πρέπει να τηρήσουμε με ευλάβεια το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και τους κανόνες προστασίας.

Θα πρέπει να επιμείνουμε στις πολιτικές που ήδη έχουμε υλοποιήσει και έφεραν αποτέλεσμα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ - ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.

*Ο Σάββας Αναστασιάδης είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης