Skip to main content

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Μειωμένο το ποσοστό των θετικών τεστ μετά το πρώτο σοκ

Κάμψη στο ποσοστό θετικότητας των rapid test που διενεργούνται στην παραλία της Θεσσαλονίκης όσο περνούν οι ώρες - Πού οφείλεται

Βελτίωση παρουσιάζεται στην εικόνα των αποτελεσμάτων για τα rapid test που διενεργούνται από το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Παρότι αρχικά η εικόνα ήταν εντελώς αποκαρδιωτική, αφού τα θετικά στον κορωνοϊό τεστ αντιστοιχούσαν κοντά ή και πάνω από το 10% του συνόλου των διενεργηθέντων κατά τις πρώτες ώρες, πλέον κι όσο οι έλεγχοι προχωρούν διαπιστώνεται κάμψη στο ποσοστό αυτό.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται και μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο, Κ. Ζέρβα, στα 1.100 τεστ που είχαν γίνει μέχρι νωρίς το μεσημέρι τα θετικά στον ιό τεστ είναι κάτι παραπάνω από 50.

Έτσι, το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων φαίνεται να μειώνεται, γεγονός που μαρτυρά ότι νωρίς το πρωί, όταν το ποσοστό έφτανε στο 10%, εξετάστηκαν κυρίως άνθρωποι που είχαν στενές επαφές με κάποιο κρούσμα ή είχαν κάποια ύποπτα συμπτώματα, που τις προηγούμενες μέρες δεν μπορούσαν να κάνουν άμεσα τεστ λόγω και των αργιών, ενώ τη συνέχεια τα αρνητικά τεστ ήταν περισσότερα.

Διαβάστε: Καθυστερήσεις στα τεσ covid-19, προβλήματα στις ιχνηλατήσεις

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ θεωρεί πως ένα αναμενόμενο ποσοστό θετικών τεστ είναι από 2% έως 5%.