Skip to main content

Κορωνοϊός - Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Ασθενής λιποθύμησε σε κατάστημα

Ασθενής που ήταν σε κατ'οίκον περιορισμό λιποθύμησε σε κατάστημα στην Τσιμισκή - Μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ για να διαπιστωθεί αν νοσεί από τον κορωνοϊό

Ασθενής που ήταν σε κατ'οίκον περιορισμό επισκέφθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής κατάστημα αθλητικών ειδών επί της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε μέσα στο κατάστημα, σύμφωνα με τη μαρτυρία που ανάρτησε στο Facebook η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου.

Ο ασθενής φέρεται να είχε ύποπτα συμπτώματα και να του είχε γίνει σύσταση από τον γιατρό του περιορισμός κατ΄οίκον.

Σύμφωνα με την ίδια, ακολούθησαν σκηνές πανικού. Όσοι ήταν μέσα έφυγαν πανικόβλητοι ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία. Το ασθενοφόρο με τους διασώστες που παραλαμβάνουν τα ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού καθυστέρησε, όπως αναφέρει, να φτάσει με αποτέλεσμα να παραμείνει για περίπου 20 λεπτά στο κατάστημα χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις δίνοντας δείγμα για να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί από τον ιό. Άμεση ήταν η αντίδραση των υπευθύνων του καταστήματος που κάλεσαν συνεργείο καθαρισμού για να απολυμάνει τον χώρο.

Μιλώντας στη Voria.gr η κυρία Ανάσογλου εφιστά την προσοχή για την τήρηση των μέτρων που αφορούν στην αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς πλέον ενεργοποιήθηκε το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα. «Το άρθρο αυτό που είχαμε ξεχάσει τα προηγούμενα χρόνια προβλέπει την αυτόφωρη σύλληψη όσων παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν διαταχθεί και θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία», επισημαίνει η κυρία Ανάσογλου.

Ήδη μετά την ενεργοποίηση του άρθρου χθες πραγματοποιήθηκαν πέντε συλλήψεις σε φροντιστήρια σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα, εξάλλου, με όσα ανέφερε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας σε επείγουσα εγκύκλιο του προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας, επαπειλείται φυλάκισης έως και 3 χρόνια για όσους πολίτες παραβιάζουν τους κανόνες και τους περιορισμούς των αρμοδίων υγειονομικών αρχών για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ εάν επέλθει θάνατος προβλέπεται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και εάν προκληθεί θάνατος μεγάλου αριθμού πολιτών, προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.