Πέμπτη 9 Απριλίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΤΣΙΟΔΡΑΣ: ΘΕΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ

Ο καθηγητής λοιμωξιολόγος υπογράμμισε την αναγκαιότητα της εφαρμογής των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Θετική χαρακτήρισε την πορεία του ιού στη χώρα ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή του ενημέρωση για τον κορωνοϊό, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα της εφαρμογής των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του.

Όπως είπε, η Ελλάδα δεν έχει την πορεία της Ιταλίας και δεν παρουσιάζει εκθετική αύξηση, ωστόσο χωρίς τη συνέχιση των μέτρων, η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί.

«Δεν είμαστε σε κατάσταση εφησυχασμού» τόνισε ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στην περίοδο χαμηλής δραστηριότητας που παρουσιάζει ο ιός στην Ελλάδα. «Με απουσία μέτρων ο ιός θα διασπαρεί με μεγάλη ταχύτητα» υπογράμμισε.

Αναφορικά με την επιπλοκή που έχει περιγραφεί σε αρκετούς Κινέζους, νέους ανθρώπους χωρίς νοσηρότητες καθώς και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οποία στοίχισε τη ζωή του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Όπως είπε πρόκειται για ένα είδος μαζικής θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων, παρότι στον ασθενή χορηγούνταν ειδική αντιπηκτική αγωγή για αυτό τον σκοπό, ωστόσο δεν φαίνεται η επιπλοκή αυτή να αφορά μεγάλο αριθμό ασθενών.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: 892 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 26 νεκροί, 54 διασωληνωμένοι
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ