Τρίτη 17 Μαΐου 2022
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΒΕΛΓΙΟ: ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από τώρα και στο εξής ολόκληρες τάξεις θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα μόνο μετά από τέσσερις μολύνσεις στο Βέλγιο

Tην ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, επιστρέφουν στις τάξεις οι μαθητές στο Βέλγιο με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές προχώρησαν σε χαλάρωση των μέτρων που αφορούν στην καραντίνα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ηet Nieuwsblad», στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από τώρα και στο εξής ολόκληρες τάξεις θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα μόνο μετά από τέσσερις μολύνσεις, ενώ μέχρι τώρα οι τάξεις έκλειναν μετά από δύο κρούσματα. Επιπλέον, η καραντίνα θα πρέπει να διαρκεί πέντε ημέρες, αντί για επτά που ίσχυε.

Αναφορικά με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ισχύει πλέον η λογική που εφαρμόστηκε πρόσφατα και στην υπόλοιπη κοινωνία: οι μαθητές που είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν πρέπει να τίθενται σε καραντίνα και να κάνουν τεστ PCR έπειτα από επαφή υψηλού κινδύνου. Αντιθέτως, οι μαθητές που δεν πληρούν αυτή την προϋπόθεση πρέπει να τίθενται σε αυτοπεριορισμό για 7 ημέρες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ