Skip to main content

Υπουργείο Παιδείας: Λιγότερα τα κρούσματα σε μαθητές μετά το άνοιγμα σχολείων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, πριν τις διακοπές βρέθηκαν 43.608 και τώρα 33.194 κρούσματα.

Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 10.414 λιγότεροι μαθητές ηλικίας 4-18 ετών θετικοί στον κορωνοϊό, απ' ό,τι την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων (από 43.608 θετικά κρούσματα μαθητών μείωση σε 33.194), και παρά το γεγονός ότι τα τεστ σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκαν ραγδαία την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.

- Σήμερα, Δευτέρα 17/1, η Υπουργός Ν. Κεραμέως υπέγραψε απόφαση πρόσληψης 2.500 ακόμη εκπαιδευτικών για κάλυψη αναγκών εξ αιτίας του κορωνοϊού (με το σύνολο των προσλήψεων της τελευταίας εβδομάδας να υπερβαίνει τις 4.000).

- Έχουμε μόλις 2 κλειστά τμήματα εξαιτίας αριθμού κρουσμάτων μαθητών μεταξύ των περισσότερων από 80.000 σε όλη τη χώρα.

«Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο με ασφάλεια, τηρώντας τα μέτρα, και πέραν του αυτονόητου μαθησιακού και ψυχοσυναισθηματικού οφέλους, τα στοιχεία δείχνουν και υγειονομικό κέρδος για την εκπαιδευτική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας», αναφέρουν πηγές του υπουργείου.