Skip to main content

Κορωνοϊός: 1.783 νεκροί μια μέρα στις ΗΠΑ- Πάνω από 460.000 κρούσματα

Οι ΗΠΑ μετρούν σχεδόν το ένα τέταρτο των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη, πάνω από 460.000 συνολικά.

Συνολικά 1.783 θάνατοι ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δεδομένα που συγκέντρωσε ως χθες Πέμπτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ο χθεσινός ημερήσιος απολογισμός, μειωμένος σε σύγκριση με εκείνον της προηγουμένης (1.973), αυξάνει το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στην αμερικανική επικράτεια σε 16.478.

Στις ΗΠΑ καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός νεκρών στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, που είναι χαμηλότερος μόνο από αυτόν στην Ιταλία (18.279 θάνατοι ως χθες στις 22:00).

Για δύο συνεχόμενες ημέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη, στη χώρα καταγράφονταν σχεδόν 2.000 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο. Επρόκειτο για τους βαρύτερους απολογισμούς που έχουν ανακοινωθεί παγκοσμίως από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ΗΠΑ εξάλλου μετρούν σχεδόν το ένα τέταρτο των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη, πάνω από 460.000 συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, που ανανεώνονται συνεχώς.

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, στην ισχυρότερη δύναμη του κόσμου καταγράφονται πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι την ημέρα, παρά τα μέτρα περιορισμού των πολιτών που εφαρμόζονται προοδευτικά στη μια πολιτεία πίσω από την άλλη.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας: θρηνεί πάνω από 7.000 νεκρούς και κατέγραψε νέα αύξηση-ρεκόρ των θυμάτων τις προηγούμενες 24 ώρες (+799). Ωστόσο ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ μέχρι χθες τόσο χαμηλός αφότου κλιμακώθηκε η πανδημία.