Skip to main content

Κορωνοϊός: 18 τα κρούσματα σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας

Δεκαπέντε ημέρες έχουν περάσει από το πρώτο κουδούνι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης - Κρούσματα σε επτά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Δεκαοχτώ κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας από τις 11 Ιανουαρίου, που ξαναχτύπησε το κουδούνι σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Στη Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστό το 3ο δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας, ενώ μεμονωμένα τμήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, από ένα κρούσμα εντοπίστηκε σε δύο δημοτικά και τέσσερα νηπιαγωγεία.

Πρόκειται για τμήματα στο 1ο δημοτικό σχολείο Πανοράματος, το 61ο δημοτικό Θεσσαλονίκης, το νηπιαγωγείο Δρυμού, σε δύο νηπιαγωγεία στον δήμο Θεσσαλονίκης και ένα στην Καλαμαριά, το οποίο αύριο Τετάρτη θα λειτουργήσει κανονικά.

Σχολιάζοντας τους παραπάνω αριθμούς, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτσης, σημείωσε πως πρόκειται για μια μικρή αύξηση κρουσμάτων, που ωστόσο δεν θεωρεί ανησυχητική, καθώς όπως είπε η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργούν κανονικά.

«Προτρέπουμε όλους τους διευθυντές να παρακινούν με τη σειρά τους δασκάλους και εκπαιδευτικούς να κάνουν τεστ και φυσικά να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα», τόνισε ο κ. Κόπτσης μιλώντας στη Voria.gr.

Σχολιάζοντας το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων την 1 Φεβρουαρίου, ο κ. Κόπτσης τόνισε πως τα σχολεία είναι απολύτως έτοιμα να ανοίξουν, καθώς σε συνεννόηση με τους δήμους, όλα έχουν εφοδιαστεί με αντισηπτικά, ενώ δόθηκε οδηγία να λειτουργούν τα καλοριφέρ από την ερχόμενη Παρασκευή, λόγω της επικείμενης επιδείνωσης καιρού. Παράλληλα θα ισχύει η διαφορετική ώρα προσέλευσης και οι διαφορετικές ώρες διαλείμματος. «Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου είναι μεγαλύτεροι ηλικιακά και πιστεύουμε ότι θα είναι ακόμα πιο προσεκτικοί με την τήρηση των μέτρων», είπε ο κ. Κόπτσης.