Skip to main content

Κορωνοϊός: 21 άτομα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης- Τα τέσσερα σε ΜΕΘ

Συνολικά 21 άτομα τα οποία έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό νοσηλεύονται σε ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου - Τέσσερα εξ αυτών είναι διασωληνωμένα

Στους 21 ανέρχονται πλέον οι ασθενείς οι οποίοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Voria.gr, μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι της Τρίτης στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου νοσηλεύονταν συνολικά 21 άτομα τα οποία έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι τέσσερις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα, πηγές από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αναφέρουν ότι νοσηλεύονται 14 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι τρεις είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου, νοσηλεύονται έξι άτομα με κορωνοϊό, εκ των οποίων μια 72χρονη που νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν ακόμη 121 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 47 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε - Ρεκόρ κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη - Κρούσματα από βάφτιση στη Χαλκιδική

Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, εξέφρασε την ανησυχία της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη χώρα.

Όπως είπε, η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται μεταξύ άλλων στην αύξηση των ασυμπωματικών φορέων που, όπως προκύπτει από τις σχετικές καμπύλες, υπάρχει μετατόπιση των θετικών κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες τους τελευταίους δύο μήνες, στην αύξηση του αριθμού των ενεργών εστιών στη χώρα αλλά και στην αύξηση της μεταδοτικότητας σε συνθήκες υψηλού συγχρωτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πως από τον γάμο που έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και αποτέλεσε εστία μετάδοσης του ιού προέκυψαν μέχρι στιγμής 45 κρούσματα, ενώ από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη έχουν βρεθεί 22 άτομα θετικά στον ιό.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία του γάμου που εξελίσσεται σε εστία κορωνoϊού

Ακόμη, εστία μετάδοσης του ιού αποτέλεσε και η κρεατοβιομηχανία στην Καβάλα, όπου έχουν καταγραφεί 35 κρούσματα μέχρι στιγμής, καθώς και εστιατόριο-μπαρ με καταγεγραμμένα 7 κρούσματα.