Skip to main content

Κορωνοϊός: 78 νέα κρούσματα - Συνολικά 821 κρούσματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 134 ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στη χώρα ενώ 53 άτομα νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

Εικοσιδύο άτομα, 18 άντρες και 4 γυναίκες, έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους από τον κορωνοϊό σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στην οποία προχώρησε σήμερα το απόγευμα, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα καταγράφηκαν 78 νέα κρούσματα του COVID-19 που αυξάνουν το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα στα 821. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 134 ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται ενώ 53 άτομα, τα περισσότερα από αυτά με υποκείμενα νοσήματα, νοσηλεύονται στη ΜΕΘ. Από τους 134 που νοσηλεύονται, το 60% είναι άντρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι τα 67 έτη και οι περισσότεροι είναι άνδρες.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, η επιδημία συνεχίζεται στη χώρα ωστόσο χωρίς μεγάλη εκθετική αύξηση.

«Να παρακολουθείτε την υγεία σας. Χρειάζεται τακτική και καθημερινή επικοινωνία, αν είναι δυνατόν με κάποιον ειδικό» τόνισε για τα σπίτια στην Ελλάδα, στα οποία υπάρχει ασθενής. Και συνέχισε: «Να μένετε σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Να υπάρχει ιδανικά μόνο ένα άτομο που να φροντίζει ηλικιωμένους και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σε διαφορετικό δωμάτιο»

«Σήμερα ηρωϊκές μνήμες μας θυμίζουν ηρωϊκές συμπεριφορές που είναι απαραίτητες τις ημέρες αυτές», τόνισε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο λoιμωξιολόγος αναφερόμενος στη σημασία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.