Skip to main content

Κορωνοϊός: 652 ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - Καμπανάκι από Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και της Καστοριάς, Βοιωτίας και Σερρών για εγρήγορση.

Σε 652 ανέρχονται, πλέον, τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και της Καστοριάς, αλλά και της Βοιωτίας και των Σερρών να παραμείνουν σε εγρήγορση και σε επιφυλακή και να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας κατά γράμμα, καθώς σε αυτές τις περιοχές παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταια 24ωρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δείχνει επιθετική και άρα εξαιρετικά επικίνδυνη.

Μάλιστα, τόνισε ότι την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφανθεί για τα νέα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι θα βρεθεί αύριο στην Καστοριά για σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς και την Πέμπτη θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για αντίστοιχη σύσκεψη, όπως άλλωστε έγραψε από το πρωί η Voria.gr.

Τι είπε για την ανάκληση της απόφασης για φιλάθλους στις εξέδρες

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως τις προηγούμενες εβδομάδες είχε διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο consensus για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούνται, ώστε να επιστρέψουν στα γήπεδα και να μπορούν να παρακολουθούν με ασφάλεια τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League.

Ωστόσο όπως ο ίδιος ανακοίνωσε με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακαλείται η εν λόγω απόφαση, «καθώς δεν μπορεί και δεν πρέπει να δοθεί λάθος μήνυμα, τη στιγμή που θα πρέπει υπάρχει απόλυτη εγρήγορση».

Συνολία στη χώρα υπάρχουν 5.112 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ενώ 17.065 άνθρωποι ανάρρωσαν κατ'οίκον.