Skip to main content

Κορωνοϊός: 80 οι νεκροί και 3.630 κρούσματα στη Σερβία

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 250 νέα κρούσματα και έτσι οι προσβληθέντες από τον Covid-19 έφτασαν τους 3.630 στη Σερβία.

Αλλοι έξι άνθρωποι απεβίωσαν από εχθές το απόγευμα μέχρι σήμερα στη Σερβία ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων από τον κορωνοϊό στους 80, ανακοινώθηκε στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 250 νέα κρούσματα και έτσι οι προσβληθέντες από τον Covid-19 έφτασαν τους 3.630. Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται 146 ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στην εντατική, διασωληνωμένοι.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εκτίμησε, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να αρθεί στο τέλος του Απριλίου ή μέχρι τα μέσα Μαρτίου ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Επισήμανε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ανοίξει ένας νέος κύκλος της νόσου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Στην Σερβία επιβλήθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 15 Μαρτίου. Τις καθημερινές απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 17:00 η ώρα το απόγευμα μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας. Από το απόγευμα της Παρασκευή και μέχρι την Δευτέρα το πρωί ισχύει γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών επιβλήθηκε καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, κάθε μέρα.