Skip to main content

Κορωνοϊός: 82 νέα κρούσματα - Επτά ακόμα νεκροί, 49 στο σύνολο

Ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ελεγχόμενη χαρακτηρίζουν την κατάσταση οι αρχές.

Ακόμα 82 κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Το σύνολο των κρουσμάτων αγγίζει τα 1.314.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, 85 άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ εκ των οποίων 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ακόμα έξι ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σήμερα ανακοινώθηκαν επτά ακόμα θάνατοι ανεβάζοντας το σύνολο στους 49.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν 20 κρούσματα σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε πως ο ΠΟΥ εξακολουθεί να συστήνει στους ανθρώπους να μη φορούν μάσκες εκτός κι αν είναι άρρωστοι ή έρχονται σε επαφή με αρρώστους

Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως σε ένα μήνα καταγράφηκαν οι μισοί θάνατοι από τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τη γρίπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό δείχνει «πόσο επιθετικός είναι ο ιός».

«Είναι ώρα για ομοψυχία. Τα μέτρα που παίρνουν οι περισσότερες χώρες αποδίδουν, αλλά είναι ένας ιός που ταχύτατα διασπείρεται», ανέφερε  χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι χαρακτηριστικό πως «τα μέτρα έχουν αποτρέψει παγκοσμίως 59.000 θανάτους. Αν τα μέτρα παραμείνουν σε ισχύ πολλοί θάνατοι θα αποφευχθούν, όπως εκτιμάται».

Κλείνοντας, ο κ. Τσιόδρας έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τους… απείθαρχους: «Ελπίζω να μην είναι αλήθεια αυτά που ακούω πως κάποιοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, αγνοώντας τα μέτρα. Αν χαλαρώσουμε, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα», τόνισε.