Skip to main content

Κικίλιας: Μας προβληματίζει η αύξηση κρουσμάτων - 951 τα ενεργά στην Κ.Μακεδονία

Σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται 1.445 ασθενείς, από τους οποίους οι 274 είναι διασωληνωμένοι, ενώ η μείωση στις απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ είναι μικρή.
Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην καθιερωμένη ενημέρωση, τονίζοντας πως τα ενεργά κρούσματα στη χώρα είναι 5.324 ενώ σήμερα εισήλθαν στα νοσοκομεία 112 ασθενείς με κορωνοϊό.
 
Ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος μέχρι χθες ήταν 547 κρούσματα την ημέρα. Η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι τα 48 χρόνια.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, παρατηρείται αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με τα κρούσματα να παρουσιάζονται ειδικά στην ηλικιακή ομάδα των 75 και άνω, γεγονός που χαρακτήρισε ιδιαίτερα ανησυχητικό.
 
Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα είναι 5.324, τα 2.374 στην Αττική και τα 951 στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας.
 
Σήμερα, σε όλη τη χώρα, νοσηλεύονται 1.445 ασθενείς, από τους οποίους οι 274 είναι διασωληνωμένοι, ενώ η μείωση στις απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ είναι μικρή κάθε εβδομάδα.
 
Ο αριθμός των εισαγωγών παραμένει υψηλός, με 112 να σημειώνονται σήμερα, όπως είπε ο υπουργός.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κάλυψη των ΜΕΘ παραμένει υψηλή, με το 48% να είναι κατειλημμένες στην επικράτεια, το 63% στην Αττική και το 50% στη Θεσσαλονίκη. 
 
Ακόμα, περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες επτά μέρες ανά 100.000 κατοίκους εμφανίζουν οι περιφερειακές ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας.
 
Προβληματισμό δημιουργεί και η αύξηση κρουσμάτων στις περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και Αττικής, κυρίως στον βόρειο, ανατολικό και κεντρικό τομέα.
 
Αναφερόμενος στην επίδραση του λιανεμπορορίου στην αύξηση των κρουσμάτων, δήλωσε ότι ακόμα δεν υπάρχει εικόνα, καθώς τα καταστήματα έχουν ανοίξει μόλις για οκτώ ημέρες. «Η κυβέρνηση πολύ προσεκτικά εξετάζει τα δεδομένα και βάζει πάνω απ' όλα την υγεία των πολιτών».