Skip to main content

Κορωνοϊός: Αδιέξοδο στις επαφές της ισπανικής λίγκας με τους παίκτες

Το κλίμα ανάμεσα στον πρόεδρο της LaLiga, Χαβιέρ Τέμπας και τον πρόεδρο της Ένωσης των ποδοσφαιριστών, Νταβίντ Αγκάνθο, ήταν αρκετά παγωμένο.

Ναυάγιο επήλθε και στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής της ισπανικής Λίγκας με την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Ισπανίας (AFE), με θέμα τις μειώσεις στις αποδοχές, έπειτα από την αναστολή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως σημειώνουν τα ισπανικά ΜΜΕ, το κλίμα ανάμεσα στον πρόεδρο της LaLiga, Χαβιέρ Τέμπας και τον πρόεδρο της Ένωσης των ποδοσφαιριστών, Νταβίντ Αγκάνθο, ήταν αρκετά παγωμένο.

Η Λίγκα επιμένει ότι οι μειώσεις στους μισθούς των παικτών πρέπει να είναι μεγάλες (50% από το σύνολο του 1 δισ. ευρώ που θα χαθεί εάν δεν ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα), ενώ οι παίκτες έχουν οριοθετήσει προς το παρόν το δικό τους ταβάνι στο 20%.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής στις προπονήσεις, εφόσον κάποια στιγμή δοθεί άδεια από την κυβέρνηση, από την πλευρά των ποδοσφαιριστών τονίζεται πως δεν πρόκειται να ακολουθήσουν ένα πλάνο πλήρους απομόνωσης με τις ομάδες τους για ένα με ενάμισι μήνα, μόνο και μόνο για να ολοκληρωθεί η σεζόν. Και δεν θα γυρίσουν σε δράση, εάν δεν λάβουν αυξημένες εγγυήσεις από τη διοργανώτρια αρχή και τις υγειονομικές αρχές.