Skip to main content

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν 7% τα κρούσματα - Σε παιδιά και νέους οι περισσότερες λοιμώξεις

Αυξημένες ήταν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας, ενώ μειωμένοι εμφανίστηκαν οι θάνατοι από τον ιό την τελευταία εβδομάδα

Αυξημένα κατά 3.000 περίπου εμφανίστηκαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στην επικράτεια.

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 36.146 κρούσματα COVID-19 (3.465 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: 7% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 24% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.875.215 εκ των οποίων 52.0% γυναίκες.

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ τονίζει πως την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται μικρή αύξηση (7%) των κρουσμάτων SARS-CoV-2 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η αύξηση αυτή εντοπίζεται, κυρίως, σε άτομα που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 6-12 και 13-18 ετών. Η αύξηση είναι αναμενόμενη λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς, και της αύξησης του αριθμού επαφών μεταξύ των παιδιών και των εφήβων.

Αυξημένες ήταν επίσης και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας: 818 έναντι 793 την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την άλλη, μειωμένοι εμφανίστηκαν οι θάνατοι από τον ιό την τελευταία εβδομάδα, καθώς από 129 της προηγούμενης εβδομάδας, 111 άτομα έχασαν τη ζωή τους αυτήν την εβδομάδα από επιπλοκές του κορωνοϊού.