Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ακόμα ένας νεκρός από κορωνοϊό–Ήταν συγγενής αντιδημάρχου

Πρόκειται για 70χρονο από τη Θεσσαλονίκη χωρίς υποκείμενο νόσημα - Κόλλησε τον ιό του νέου κορωνοϊού σε ταξίδι του για σκι στη Βόρεια Ιταλία.

Τρίτος νεκρός, αυτή τη φορά στο ΑΧΕΠΑ προστέθηκε στη σημερινή λίστα των θυμάτων της νόσου covid-19. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 70 ετών ο οποίος, ωστόσο, δεν αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα. Ο συγκεκριμένος άνδρας ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι συγγενικό πρόσωπο του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης Γιώργου Αβαρλή, είχε προσβληθεί από τον ιό ενώ βρισκόταν στη Βόρεια Ιταλία.

Ο 70χρονος είχε σπουδάσει στη γειτονική χώρα, όπως και η αδελφή του, γι' αυτό και την επισκέπτονταν συχνά ενώ πήγαιναν για χειμερινό σκι σχεδόν κάθε Φλεβάρη. Όταν έκαναν φέτος το ταξίδι τους δεν είχε εκδηλωθεί ακόμη κανένα κρούσμα στην Ιταλία, ούτε φυσικά στην Ελλάδα. Εξ' αιτίας, όμως, ενός ατυχήματος που είχε η αδελφή του άτυχου 70χρονου, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για κάποιες μέρες σε νοσοκομείο της Λομβαρδίας με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν την επιστροφή τους.

Διαβάστε: Κορωνοϊός: Δύο νεκροί σε Ιωάννινα και Καστοριά - Στα 70 τα θύματα

Κατά την επιστροφή τους στην Θεσσαλονίκη τέθηκαν προληπτικά σε αυστηρό αυτοπεριορισμό στο διαμέρισμά τους παρότι δεν είχαν ακόμη κανένα σύμπτωμα, καθώς στο μεταξύ, είχαν πληροφορηθεί για τα πρώτα κρούσματα στην περιοχή της Ιταλίας απ' όπου είχαν επιστρέψει. Όταν εκδηλώσθηκαν τα συμπτώματα της νόσου μετέβησαν και οι δύο στο ΑΧΕΠΑ όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από ιό και παρέμειναν εκεί για νοσηλεία.

Πριν από περίπου δέκα ημέρες η κατάσταση του 70χρονου επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου παρέμεινε ως σήμερα το πρωί που τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας ήταν υγιέστατος, δεινός σκιέρ, ο οποίος τα καλοκαίρια έκανε και μαθήματα θαλασσίου σκι σε τουρίστες σε μεγάλο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής. Αντιθέτως, η αδελφή του, έχει υποκείμενο νόσημα, όμως παρόλα αυτά, ξεπέρασε ευτυχώς την covid-19 και θεραπεύτηκε.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, άλλα δύο άτομα, ένας 75χρονος από την Κέρκυρα και μια 89χρονη από την Καστοριά, επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, έχασαν τη ζωή τους.