Skip to main content

Κορωνοϊός: Ανάρπαστα πορτοκάλια και μπρόκολα στις λαϊκές της Θεσσαλονίκης

Οι καταναλωτές στη Θεσσαλονίκη στρέφονται στα συγκεκριμένα είδη λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων τους εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Το μπρόκολο από τα λαχανικά και τα πορτοκάλια από τα φρούτα είναι αυτή τη στιγμή τα πιο περιζήτητα είδη των λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονίκη και από τα πρώτα που ξεπουλούν στους πάγκους των επαγγελματιών, καθώς οι καταναλωτές φαίνεται πως τα προτιμούν ιδιαίτερα την περίοδο της καραντίνας.

«Το μπρόκολο αυτή τη στιγμή έχει την τιμητική του από τα λαχανικά. Το προτιμάει ο κόσμος για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Από τα φρούτα "φεύγει" πολύ το πορτοκάλι, όπως συμβαίνει σε κάθε ιό και ασθένεια. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι στο ζενίθ τους λόγω κορωνοϊού», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος Σωματείου Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκη «Η Πρόοδος», Θανάσης Παππάς.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, η κίνηση στις λαϊκές αγορές είναι υποτονική καθώς οι καταναλωτές, ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας, «είτε φοβούνται από τα πολλά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη να βγουν από το σπίτι, είτε αποφεύγουν τις λαϊκές γιατί πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο ή να στείλουν sms».

Πάντως, η πανδημία του κορωνοϊού -εκτός από τις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών- φαίνεται πως έχει αλλάξει και την επικαιρότητα των συζητήσεων στους πάγκους των λαϊκών αγορών και από εκεί που νούμερο ένα θέμα ήταν τα αθλητικά, τώρα στην «κορυφή» βρίσκονται τα κρούσματα.