Δευτέρα 25 Μαΐου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

Δείτε ποιες υπηρεσίες αναστέλλονται στο Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στη λήψη μέτρων-ενεργειών πρόληψης και προστασίας προσωπικού και κοινού από τον κορωνοϊό προχωρά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε:

α. Αναστέλλονται όλες οι συναλλαγές του κοινού με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, τα υπαγόμενα Λιμενικά Τμήματα (Α΄ Λ/Τ Ν. Μηχανιώνας - Β΄ Λ/Τ Ν. Μουδανιών - Γ΄ Λ/Τ Σκάλας Κατερίνης - Δ΄ Λ/Τ Πλαταμώνα) και Λ/Φ Καλαμαριάς.

Εξαιρούνται, μόνο οι σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες θα εξετάζονται κατά περίπτωση κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τα αρμόδια Γραφεία.

β. Αναστέλλεται η απαίτηση θεώρησης ημερολογίων αλιευτικών σκαφών και καταχώρησης ειδικών εργαλείων αλίευσης.

γ. Αναστέλλεται, έκτος της περίπτωσης ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης, η παραλαβή δικαιολογητικών για την διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών αρμοδιότητας ΔΛΑ (όπως χορήγηση βεβαιώσεων συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων δραστηριοποίησης Ρ/Κ λιμένα, δυτών, μαθητευόμενων δυτών, καταδυτικών συνεργείων, λαντζών, παροχέα καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής, εκμίσθωσης μηχανοκίνητων λέμβων και ταχυπλόων μικρών σκαφών, πράξεις εγγραφής μικρών σκαφών σε ΒΕΜΣ και λοιπές πράξεις σχετικές με μικρά σκάφη που διέπονται από διατάξεις του ισχύοντος γενικού κανονισμού λιμένων περί μικρών σκαφών, έκδοση αδειών χειριστή ταχυπλόου σκάφους, αδειών εκμισθωτή Θ.Μ.Α., ναυαγοσώστη).  

δ. Σε περίπτωση βεβαιώσεων συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων άσκησης επαγγελμάτων για τις οποίες απαιτείται μέχρι  30-04-2020 η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ότι δεν έχει εκλείψει καμιά προϋπόθεση από τις προβλεπόμενες για  την έγκριση άσκησης των επαγγελμάτων αυτών καθώς και τυχόν ανανεώσεων αδειών άσκησης επαγγελμάτων που απαιτείται να διεκπεραιωθούν μέχρι την ως άνω ημερομηνία παρατείνεται η διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών μέχρι  01-06-2020.

ε. Αναβάλλονται κάθε είδους προγραμματισμένες εξετάσεις που διέπονται από νομοθετικές διατάξεις αρμοδιότητας Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας.

στ. Αναστέλλεται η ανανέωση όλων των ατομικών επαγγελματικών αδειών  αλιείας από λήψεως έως και 30-04-2020. Άδειες που λήγουν εντός του προαναφερομενου χρονικου διαστηματος καθως και άδειες με ημερομηνία λήξεως έως και 31-05-2020 παραμένουν σε ισχύ και θα ανανεώνονται από 01-05-2020 έως και 31-07-2020.

Οποιαδήποτε αλλαγή θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ