Skip to main content

Κορωνοϊός: Ανοιχτά και σε Θεσσαλονίκη - Σέρρες τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο

Τα κομμωτήρια στις ήδη γκρι περιοχές θα ανοίξουν το Σάββατο και θα λειτουργήσουν κανονικά έως την Κυριακή - Δείτε τα ωράρια λειτουργίας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν και τα κομμωτήρια σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου, παρά το lockdown που είναι ήδη σε ισχύ στις δύο περιοχές.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr o πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων-Κομμωτών Θεσσαλονίκης, Παύλος Κολοβός, τα κομμωτήρια στις ήδη γκρι περιοχές (Θεσσαλονίκη-Σέρρες) θα ανοίξουν το Σάββατο και θα λειτουργήσουν κανονικά έως την Κυριακή. Το ωράριο τους θα είναι από τις 9.00 έως τις 15.00.

«Εμείς κάναμε ένα διάβημα, προσπαθήσαμε να ζητήσουμε να μάθουμε "γιατί εξαιρούμαστε εμείς", ενώ σε όλη την Ελλάδα είναι ανοιχτά, και δόθηκε εξαίρεση και σε εμάς», δήλωσε ο κ. Κολοβός χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 6 το πρωί του Σαββάτου ξεκινάει η εφαρμογή του πανεθνικού απαγορευτικού στη χώρα με τα καταστήματα να κλείνουν για τρεις εβδομάδες, ωστόσο θα υπάρχουν συγκεκριμένες εξαιρέσεις όπως για τα κομμωτήρια, τα οποία θα πάρουν μία μικρή παράταση μέχρι να κατεβάσουν ρολά.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και της επιβολής lockdown, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, αλλά και τα κέντρα αισθητικής, θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και Κυριακή 8 Νοεμβρίου. Ωστόσο, από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, και έως τις 30 Νοεμβρίου, επίσης θα κατεβάσουν τα ρολά.

Πώς θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο

Τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.

Τα μέτρα λειτουργίας των κομμωτηρίων για τον κορωνοϊό προβλέπουν:

- Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
- Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.
- Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.