Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ- ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΕ 10 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

«Αρχίζει η διάθεση για δέκα νοσοκομεία στην Ελλάδα, αυτά που έχουν την μεγαλύτερη εμπειρία», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Σε λειτουργία θα τεθεί εντός της ημέρας η πλατφόρμα για τα μονοκλωνικά αντισώματα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

«Αρχίζει η διάθεση για δέκα νοσοκομεία στην Ελλάδα, αυτά που έχουν την μεγαλύτερη εμπειρία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι μία πενταμελής ομάδα γιατρών θα ελέγχει τα αιτήματα που υποβάλλονται, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση.

Ερωτηθείσα σχετικά, σημείωσε ότι θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση οι ανοσοκατασταλμένοι, όσοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, όσοι που πάσχουν από νεοπλασίες, καθώς και οι γυναίκες στο 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους.

Ωστόσο, επισήμανε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε» και ότι είναι σημαντικό να μειώσουμε τη διασπορά του ιού με την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει όσοι έχουν συμπτώματα να πηγαίνουν έγκαιρα στον γιατρό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ