Τρίτη 7 Ιουλίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Δραματική είναι η κατάσταση στην πόλη Νις, όπου μόνο σε ένα γηροκομείο νόσησαν οι 139 από τους 256 ηλικιωμένους οικότροφους.

Αυξάνονται δραματικά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Σερβία.

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 425 κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τη νόσο Covid-19 στους 4.054. Στην εντατική μονάδα βρίσκονται 138 ασθενείς. Πέντε ασθενείς κατέληξαν από την Κυριακή το απόγευμα και έτσι οι θάνατοι λόγω κορονοϊού έφτασαν τους 85, ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην πόλη Νις, όπου μόνο σε ένα γηροκομείο νόσησαν οι 139 από τους 256 ηλικιωμένους οικότροφους.

Με εντολή του γενικού εισαγγελέα της πόλης συνελήφθη ο διευθυντής του γηροκομείου διότι δεν έλαβε τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή της διασποράς της νόσου. Για το αδίκημα αυτό προβλέπεται ποινή φυλάκισης από τρία έως δώδεκα έτη.

Όπως αναφέρθηκε στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής, στο συγκεκριμένο γηροκομείο παρά τις απαγορεύσεις επιτρέπονταν οι επισκέψεις συγγενών ενώ οι οικότροφοι μπορούσαν να βγαίνουν έξω για περίπατο παρά την ρητή απαγόρευση εξόδου για όλους του ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ