Skip to main content

Κορωνοϊός: Αντίδραση γιατρών στις δηλώσεις για τη Θεία Κοινωνία

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών για τη μετάδοση του κορωνοϊού

Την αντίδραση της Oμοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος προκάλεσαν οι δηλώσεις της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Ελένης Γιαμαρέλλου, η οποία δήλωσε χθες ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από τη Θεία Κοινωνία.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σημειώνουν ότι «όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς».