Skip to main content

Κορωνοϊός: Αντιδράσεις σε Μαλακάσα-Κρανίδι για τις δομές μεταναστών

Οι κάτοικοι ζητούν να απαγορευθεί πλήρως η κυκλοφορία στους μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας όπου είχε εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού.

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις σε Μαλακάσα και Κρανίδι όσο προχωρεί η διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον κορωνοϊό.

Οι κάτοικοι ζητούν, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή" να απαγορευθεί πλήρως η κυκλοφορία στους μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας όπου είχε εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού. Τις επόμενες ημέρες σχεδιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκρότηση επιτροπής με την εμπλοκή όλων των αρμοδίων ώστε να αποφασιστεί ποια βήματα θα εφαρμοστούν όσον αφορά στην άρση των μέτρων στις δομές φιλοξενίας.

Στο Κρανίδι 450 μετανάστες φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο "Γαλαξίας", όπου στις 21 Απριλίου εντοπίστηκαν 153 κρούσματα κορωνοϊού. Η δομή τέθηκε άμεσα σε καραντίνα, η οποία έναν μήνα αργότερα έχει λήξει. Το προηγούμενο Σάββατο ένα άτομο από τη δομή φέρεται να βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι, οι οποίοι ζητούν το κλείσιμο της δομής δεδομένου ότι αρχίζει κι εκεί η τουριστική περίοδος.

Αντιδράσεις σύμφωνα με την "Καθημερινή" σημειώνονται και στη Μαλακάσα, όπου εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, στην οποία φιλοξενούνται 1.500 άτομα, κυρίως Αφγανοί. Ωστόσο, στην περιοχή από τις αρχές Απριλίου μεταφέρθηκαν από τα νησιά όσοι έφτασαν τον Μάρτιο κι ενώ ίσχυε αναστολή του δικαιώματος κατάθεσης αιτήματος ασύλου. Έτσι, στη Μαλακάσα λειτουργεί μια επιπλέον δομή, η οποία φιλοξενεί 1.200 άτομα και η οποία δεν είναι κλειστή.

"Δεν πρόκειται για κλειστή δομή, όπως μας έλεγαν. Τους αντιμετωπίζουν ως πρόσφυγες και όχι σαν παράνομους μετανάστες" αναφέρει στην "Καθημερινή" ο αντιδήαμρχος Κωνσταντίνος Λίτσας.

"Δίπλα σε ένα χωριό με 500 κατοίκους διαμένουν 2.700 μετανάστες. Εμείς δεν έχουμε τις αναγκαίες υποδομές" εξηγεί.