Skip to main content

Κορωνοϊός: Απαγόρευση μετακινήσεων επιβάλει στη Γαλλία ο Μακρόν

Σκληρά μέτρα λαμβάνει ο Γάλλος πρόεδρος προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα του. Τι είπε σε διάγγελμα.

Νέο διάγγελμα πραγματοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν προς τον γαλλικό λαό στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Ο Μακρόν τόνισε και πάλι πως «βρισκόμαστε σε πόλεμο, πως «ο κορωνοϊός είναι εδώ και απειλεί» και μίλησε για τα νέα μέτρα που λαμβάνει για την δημόσια υγεία.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά της δημόσιας υγείας βέβαια, αλλά ο εχθρός είναι εκεί. Αόρατος, ασύλληπτος. Ποτέ η Γαλλία δεν είχε λάβει τέτοιες αποφάσεις σε καιρό ειρήνης»

«Οι συναντήσεις σε δημόσιους χώρους δεν θα επιτρέπονται, δεν θα είναι δυνατό να συναντήσετε τους φίλους σας: ο στόχος είναι να μειώσουμε στο μέγιστο τις επαφές μένοντας σπίτι. Παντού στη γαλλική επικράτεια, θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τα απαραίτητα ψώνια, με σεβασμό στις αποστάσεις, αλλά και μετακινήσεις για θέματα υγείας και εργασίας» πρόσθεσε ο Μακρόν.

Στη συνέχεια επανέλαβε τα όσα είχε ανακοινώσει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για τα κλειστά σύνορα σε πολίτες τρίτων χωρών.

«Όλα τα ταξίδια μεταξύ χωρών εκτός Σένγκεν και της ΕΕ θα αναβληθούν για 30 ημέρες»

«Με το να αγνοείτε τις συστάσεις μας δεν προστατεύετε τους εαυτούς σας, αλλά δεν προστατεύετε ούτε τους άλλους. Ακόμη και αν δεν παρουσιάζετε συμπτώματα ρισκάρετε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή αγαπημένων μας προσώπων», τόνισε χαρακτηριστικά καθώς πολλοί γάλλοι πολίτες φαίνεται πως δεν πήραν στα σοβαρά τα μέτρα της κυβέρνησης.

«Θα νικήσουμε όμως αυτή η περίοδος μας έμαθε πολλά. Πολλές αβεβαιότητες, ασταθείς πεποιθήσεις, θα τεθούν υπό αμφισβήτηση. Δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να γίνουν δέσμιοι. Θα αντιδράσομε δυναμικά. Την επόμενη μέρα, δεν θα έχουμε επιστροφή στο πριν. Θα έχουμε μάθει, με εμένα προσωπικά να αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες. Ας αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων», κατέληξε.