Skip to main content

Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ στη Σουηδία με 147 θανάτους σε μια μέρα

Η Σουηδία που ακολούθησε το δικό της μοντέλο και δεν επέβαλε το αυστηρό lockdown όπως σε όλη την Ευρώπη, κατέγραψε συνολικά τους 3.460 θανάτους.

Η Σουηδία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό σε τρεις εβδομάδες, με 147 ακόμη θανάτους σε μια ημέρα.

Έτσι, η Σουηδία που ακολούθησε το δικό της μοντέλο και δεν επέβαλε το αυστηρό lockdown που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη, κατέγραψε συνολικά τους 3.460 θανάτους. Η χώρα έχει επίσης 637 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού, φτάνοντας συνολικά τα 27.909 κρούσματα.

Το υψηλότερο θλιβερό ρεκόρ ήταν την 21η Απριλίου όταν 185 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό σε ένα 24ωρο.

Τα νέα θύματα, έρχονται σε μια στιγμή που οι σουηδικές αρχές σκοπεύουν να προσλάβουν μόνιμα έως και 10.00 επιπλέον άτομα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στη φροντίδα ηλικιωμένων που εκτίθενται στον ιό.

Την περασμένη εβδομάδα, οι θάνατοι από κορωνοϊό στη σκανδιναβική χώρα είχαν πέσει δραματικά, πριν την τεράστια αύξηση σήμερα.

Στις 10 Μαΐου, η χώρα ανέφερε μόνο 5 νέους θανάτους και 348 νέες περιπτώσεις, αλλά τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά ήταν βραχύβια καθώς οι περιπτώσεις τους άρχισαν να αυξάνονται ξανά.

Ανακοινώθηκε επίσης σήμερα ότι οι σουηδικές αρχές και τα συνδικάτα θα προσλάβουν μόνιμα έως και 10.000 επιπλέον βοηθούς νοσηλευτικής και εργαζόμενους στη φροντίδα για την αντιμετώπιση των αποτυχιών στη φροντίδα ηλικιωμένων. Η αύξηση του προσωπικού είναι το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης, της μεγαλύτερης εργατικής ένωσης της Σουηδίας Kommunal, και των δήμων της χώρας που είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση της φροντίδας ηλικιωμένων.