Skip to main content

Κορωνοϊός:-Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει καμία ένδειξη διασποράς στα σχολεία

Οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό είναι το 0,016% του συνόλου, ενώ οι εκπαιδευτικοί το 0,033%, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Στους ελέγχους τήρησης των μέτρων που πραγματοποιούνται στις σχολικές μονάδες αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και μετά από πάνω από 3 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό είναι το 0,016% του συνόλου, ενώ οι εκπαιδευτικοί το 0,033%.

«Με βάση τα δεδομένα έως σήμερα, δεν υπάρχει καμία τάση μεταφοράς του ιού από έναν μαθητή σε άλλο και δεν υπάρχει καμία ένδειξη διασποράς του ιού σε κανένα σχολείο. Τα μέτρα στα σχολεία ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο, με τα ελάχιστα κρούσματα να αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα χωρίς να αποτελούν πηγή διασποράς. Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων και είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για επικαιροποίηση των μέτρων αν χρειαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Πρόσθεσε ακόμα ότι, τα τμήματα σχολείων που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους είναι στο 0,33% του συνόλου των τμημάτων, και τα σχολεία που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους στο 0,1% του συνόλου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι μέχρι χθες, 6 Οκτωβρίου, έχει ανασταλεί η λειτουργία 14 σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 114 σχολεία πανελλαδικά.

Όπως ανέφερε, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων σε αναστολή λειτουργίας λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Τέλος, σημείωσε πως τα κρούσματα είναι γεωγραφικά αποσπασματικά και χωροταξικά μεμονωμένα, γεγονός που δείχνει ότι τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν υπάρχει διασπορά εντός των σχολικών μονάδων, και ως εκ τούτου τα σχολεία θεωρούνται ασφαλή.