Skip to main content

Κορωνοϊός: Με πολυοργανική ανεπάρκεια ο 66χρονος στο Ρίο

Ο 66χρονος, που ήταν το 9ο κρούσμα, εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια και η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετική κρίσιμη.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 66χρονος από την Αμαλιάδα, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του νοσοκομείου στο Ρίο και ο οποίος είναι θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται μέλη της επιτροπής λοιμώξεων του Υπουργείου Υγείας, ο 66χρονος εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια και η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετική κρίσιμη. Ο 66χρονος ήταν το 9ο κρούσμα στη χώρα και είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, με οργανωμένη εκδρομή.

Εν τω μεταξύ, συνολικά 32 υπάλληλοι δύο νοσοκομείων έχουν τεθεί σε καραντίνα. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας 53χρονος άνδρας από τη Σιάτιστα Κοζάνης, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο 53χρονος, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Καστοριάς, εμφάνισε συμπτώματα και εξετάστηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής του, με τον ΕΟΔΥ να απαντά ότι δεν είναι ύποπτο κρούσμα.

Στη συνέχεια, ο 53χρονος επέμεινε και έσπευσε με ταξί στο νοσοκομείο Κοζάνης. Εκεί διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό και αναζητήθηκε κάποια κλίνη σε νοσοκομείο. Ο 53χρονος διεκομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ, ενώ 32 εργαζόμενοι τόσο από το νοσοκομείο Καστοριάς, όσο και από αυτό της Κοζάνης τέθηκαν σε καραντίνα.