Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΧΩΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Οι αρμόδιες υπηρέσιες της Βουλής έχουν καταρτίσει προληπτικά ειδικό σχέδιο ενημέρωσης και αντιμετώπισης ενδεχόμενων κρουσμάτων.

Σε λειτουργία τέθηκε ειδικός χώρος στο προαύλιο της Βουλής όπου θα οδηγούνται βουλευτές, υπάλληλοι και επισκέπτες του κοινοβουλίου με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι αρμόδιες υπηρέσιες της Βουλής έχουν καταρτίσει προληπτικά ειδικό σχέδιο ενημέρωσης και αντιμετώπισης ενδεχόμενων κρουσμάτων ενώ την ίδια στιγμή οι δύο εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου που είχαν ταξιδέψει περίπου πριν από 12-15 ημέρες στην Βόρεια Ιταλία και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό δεν έχουν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ειδικος χώρος που διαμορφώθηκε για την προσωρινη μεταφορα και εξέταση οσων παρουσιάζουν συμπτωματα προσβολής απο τον επικίνδυνο ιο βρίσκεται εκτος Μεγαρου της Βουλης, στον προαυλιο χωρο ακριβώς πανω απο την ράμπα που οδηγει στο υπογειο πάρκινγκ.

Πρόκειται για δύο δωμάτια που προϋπήρχαν και χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικος χώρος των γεωπόνων - κηπουρών. Τα συγκεκριμένα βοηθητικά κτήρια εχουν εξοπλιστεί καταλλήλως με ιατρικο εξοπλισμό, κρεβάτια, νιπτήρες και ιατρικό παγκο και θα λειτουργήσουν ως ενδιάμεσος σταθμος για την τελική μεταφορά των ασθενων στα νοσοκομεία αναφοράς. Την αξιολόγηση των περιστατικών θα κάνουν οι ιατροί της Βουλής επί 24ωρου βάσεως και αυτοί θα επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του συστήματος δημόσιας υγείας σε περίπτωση συναγερμού.

Να σημειωθει πως καθημερινα η Βουλη δεχεται εκτος απο τους 300 βουλευτες και τους περιπου 600 συνεργατες τους, εκατονταδες εργαζόμενους, στελέχη της ασφάλειας, δημοσιογράφους και επισκεπτες. Για τον λογο αυτο ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός εάν υπάρξει κρούσμα ή υπόνοια κρούσματος από τον ιό.

Ο στόχος είναι το περιστατικό να μην περνά την είσοδο του κτηρίου ή να περιορίζεται όσο το δυνατόν χωροταξικά.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η Βουλή να παραμείνει ανοικτή και να μην διακόψει τις εργασίες της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ