Skip to main content

Κορωνοϊός: Δεν κυκλοφορεί ψυχή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο)

Προ... κορωνοϊού, το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είχε γεμίσει από το πρωί με χιλιάδες ανθρώπους και οχήματα. Σήμερα, στις 8:00, δεν κουνιόταν... φύλλο

Πρωτόγνωρες εικόνες, μία δυστοπία που παραπέμπει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το -ζοφερό ως σύλληψη- «28 Μέρες Μετά», αντίκρισαν όσοι (λίγοι) κατηφόρισαν σήμερα το πρωί στο υπό κανονικές συνθήκες πολύβουο κέντρο της Θεσσαλονίκης: το «σημείο 0» για την οικονομία της πόλης και οι άλλοτε ασφυκτικά γεμάτοι δρόμοι του, μοιάζουν να έχουν, εν μία νυκτί, πλήρως εγκαταληφθεί από τους ανθρώπους της.

Στην οδό Τσιμισκή, έναν δρόμο - καθρέφτη τής ευημερίας της Θεσσαλονίκης, με πεζοδρόμια που σφύζουν 24/7 από ζωή, φωνές και ποδοβολητά κι έναν αυτοκινητόδρομο που δέχεται ημερησίως δεκάδες χιλιάδες οχήματα, τις πρωινές ώρες σήμερα δεν κυκλοφορούσε... ψυχή! Κι όλα αυτά όχι στις 5 τα χαράματα τον Δεκαπενταύγουστο. Όλα αυτά συμβαίνουν στις 8 το πρωί, ημέρα Τρίτη, «καθημερινή και εργάσιμη».

Οι ανησυχητικές διαστάσεις που παίρνει και στη χώρα μας η εξάπλωση και διασπορά του κορωνοϊού έχει θορυβήσει τη συντριπτική πλειονότητα των Θεσσαλονικέων, που πειθαρχούν στα εκτεταμένα μέτρα απαγόρευσης της κυβέρνησης και κάνουν πράξη το σλόγκαν «Μένουμε Σπίτι».

Υπό αυτές τις συνθήκες και με το πλήγμα που έχουν δεχθεί πολλά κομμάτια της καθημερινότητάς των Θεσσαλονικέων, το κέντρο πια θυμίζει έρημη πόλη σε άλλοτε ώρες αιχμής. Και οι εικόνες αυτές από αύριο θα είναι ακόμη πιο δυστοπικές, καθώς την Τετάρτη τίθεται σε ισχύ το γενικό λουκέτο στα εμπορικά καταστήματα, πλην, βεβαίως, των επιχειρήσεων της αλυσίδας τροφοδοσίας (θυμηθείτε αναλυτικά ποιες επιχειρήσεις κλείνουν και ποιες παραμένουν ανοικτές ΕΔΩ κι ΕΔΩ).

Δείτε τις χαρακτηριστικές εικόνες που έστειλε στη Voria.gr αναγνώστης και... ηρωικός επισκέπτης του κέντρου της πόλης, σήμερα στις 8.00: