Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΔΩΔΕΚΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σε 18 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία, ενώ από σήμερα τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα θα μείνουν κλειστά.

Δώδεκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού κατέγραψαν οι αρχές της Τουρκίας χθες Κυριακή, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 18, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα σήμερα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί μέσα σε ένα 24ωρο αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην τουρκική επικράτεια, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Κότζα, τα δύο από τα νέα κρούσματα συνδέονται με το πρώτο· επτά είναι ταξιδιώτες που έφθασαν στην τουρκική επικράτεια από την Ευρώπη· και τρεις ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η Τουρκία έγινε η τελευταία μεγάλη οικονομία που κατέγραψε κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, λίγο καιρό αφότου ανακοίνωσε μέτρα επαγρύπνησης, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επαίνεσε, για να καθυστερήσει την εξάπλωσή του.

Έκτοτε η κυβέρνηση της Τουρκίας εντείνει τα μέτρα για να εμποδίσει τη διασπορά του ιού, κλείνοντας σχολεία και πανεπιστήμια, διατάσσοντας οι αθλητικές συναντήσεις να γίνονται χωρίς θεατές και αναστέλλοντας τις πτήσεις προς και από πολλές χώρες.

Χιλιάδες μουσουλμάνοι που επέστρεψαν στην Τουρκία από ένα προσκύνημα στη Σαουδική Αραβία τέθηκαν σε καραντίνα χθες Κυριακή.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα θα κλείσουν από σήμερα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ