Skip to main content

Κορωνοϊός: Εκατοντάδες πολίτες συνωστίστηκαν στον Φλοίσβο

Ο απίστευτος συνωστισμός στον Φλοίσβο προκάλεσε την άμεση επέμβαση της αστυνομίας και υπαλλήλων του δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Ο αίθριος καιρός από τη μια και το «μπούχτισμα» στο σπίτι από την άλλη έδωσαν το εύνασμα σε εκατοντάδες πολίτες να βγουν έξω και να πάνε στο πάρκο του Φλοίσβου και στον παραλιακό μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου για να αθληθούν αλλά και για να βγάλουν βόλτα τα κατοικίδιά τους.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι εικόνες όμως με ανθρώπους σε ποδήλατα, να τρέχουν μη έχοντας τις απαιτούμενες αποστάσεις, αλλά και οι εικόνες να κάθονται στην παραλία απολαμβάνοντας την ανοιξιάτικη ημέρα ήταν οι αιτίες να ξεχυλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης των δημάρχων της Αθηναϊκής Ριβιέρας οι οποίοι πλέον σκέφτονται πολύ σοβαρά να εισηγηθούν στην πολιτεία να κλείσει τις παραλίες.



Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «πριν από δυο εβδομάδες είχαμε πάλι κόσμο που είχε βγει έξω λόγω καλού καιρού αλλά τότε θεωρήσαμε ότι ίσως δεν έχει ενημερωθεί σωστά. Τώρα βλέπουμε ότι με τον καλό καιρό βγήκαν πάλι στο παραλιακό μέτωπο χωρίς να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις. Όλοι έχουν χαρτιά για άθληση ή για βόλτα κατοικιδίου, αλλά εδώ έχουν έρθει και άνθρωποι από άλλες γειτονιές χωρίς αυτό να επιτρέπεται. Έχουμε κλείσει τα πάρκα και τις παιδικές χαρές, αλλά αυτές οι εικόνες θυμίζουν εποχές άνοιξης και καλοκαιριού. Έχουμε μιλήσει με τον κ. Χαρδαλιά και είμαστε στα πρώτα βήματα στο να εισηγηθούμε όλοι οι δήμαρχοι του μετώπουτο κλείσιμο των παραλιών αν συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα».



Ο απίστευτος συνωστισμός στον Φλοίσβο προκάλεσε την άμεση επέμβαση της αστυνομίας και υπαλλήλων του δήμου Παλαιού Φαλήρου οι οποίοι βρέθηκαν στο παραλιακό μέτωπο και ζητούσαν τα χαρτιά των πολιτών, οι οποίοι είχαν είτε το απαραίτητο sms είτε χαρτί με τη δικαιολογία της άθλησης ή της βόλτας κατοικιδίου.

Ωστόσο υπήρχαν και κάποιες περιπτώσεις όπως μια γυναίκα η οποία είχε βγει για άθληση με ώρα στις 6 το απόγευμα ενώ η ώρα είχε φτάσει 8 και 10 το απόγευμα και τις έγιναν οι απαραίτητες παρατηρήσεις.



Στην σημερινή του ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς αλλά και σε προηγούμενες ο κ. Τσιόδρας έχουν μιλήσει για την άθληση η οποία πρέπει να γίνεται αλλά να μην υπερβαίνει τα δεκαπέντε λεπτά με μισή ώρα και αυτό να γίνεται γύρω από την κατοικία του πολίτη και όχι να φεύγουν για να πηγαίνουν όπου εκείνοι προτιμούν όπως για παράδειγμα στο παραλιακό μέτωπο.