Skip to main content

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να τηρούν τις οδηγίες και να συνεργαστούν, τονίσει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

Στη λήψη εκτάκτων μέτρων προβαίνει το Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε:

- Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των απογευματινών ιατρείων καθώς και τα ραντεβού σε όλα τα εργαστήρια.  

- Αναστέλλονται όλα τα τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία και πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα.

- Οι ασθενείς θα προσέρχονται στο Νοσοκομείο κατά την ημέρα της γενικής εφημερίας μόνο για επείγοντα περιστατικά

- Το επισκεπτήριο δεν επιτρέπεται παρά μόνο σε περίπτωση επιτακτικής ανάγκης και με την άδεια του διευθυντή της κλινικής.

- Οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα που είναι υπό τακτική παρακολούθηση μπορούν να προσέλθουν μόνο σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης και κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους.

«Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να τηρούν τις οδηγίες και να συνεργαστούν για να βοηθήσουν το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει τον διαμοιρασμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, εκτός από το ΑΧΕΠΑ, και στο νοσοκομείο Παπανικολάου. 

Διαβάστε: Δύο κρούσματα κορωνοϊού στην Κατερίνη - Νοσηλεύονται στο Παπανικολάου

«Μένουμε ψύχραιμοι - δίνουμε αίμα!»

Το νοσοκομείο υπενθυμίζεται ότι λόγω της αναπόφευκτης επίπτωσης στην προσέλευση αιμοδοτών, πράγμα που προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος, η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου λειτουργεί σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ευόσμου –Κορδελιού στο Α΄ΚΑΠΗ ΕΥΟΣΜΟΥ (Αγίου Αθανασίου και Κολοκοτρώνη, γωνία). 

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιώνλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.

Ωράρια αιμοληψιών

8:30-14:00 Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή

12:00-19:00  Τρίτη και Πέμπτη