Skip to main content

Επίσημο: Επιστρατεύονται λόγω πανδημίας ιδιώτες γιατροί - Ποιες ειδικότητες

Την απόφαση να επιτάξει ιδιώτες γιατρούς των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική έλαβε το υπουργείο Υγείας.

Σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική προχωρά το υπουργείο Υγείας, μετά τις άκαρπες επαφές μεταξύ του υπουργού, Βασίλη Κικίλια και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση - έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση και σημειώνει «Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε».

Διαβάστε ακόμη: Υπουργείο Υγείας: Γιατί προχωράμε στην επίταξη - Πόσο θα αμείβονται οι ιδιώτες

«Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: Εικόνα-γροθιά στο στομάχι: Ουρές ασθενοφόρων στην Αττική για ασθενείς με Covid

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός έχει απευθύνει κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς -200 γενικούς γιατρούς, παθολόγους, πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους- να συνδράμουν το ΕΣΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης εάν δεν ανταποκριθούν. Το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά από άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ζήτησε άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου όπως ανέφερε, να συζητηθούν βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα.

«Παρά τις προτάσεις που έκανε εδώ και καιρό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και θα έδιναν λύσεις στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οδηγείται στο πρωτοφανές για σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης», ανέφερε ο ΠΙΣ. Στην ανακοίνωση προστίθετο ότι ο πρόεδρος του ΠΙΣ και τα μέλη του ΔΣ καθώς και οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας τίθεντο στη διάθεση του ΕΣΥ και καλούν τους συναδέλφους τους να τους ακολουθήσουν, «μέχρι το υπουργείο Υγείας να αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιήσει την προσφορά τους για την αντιμετώπιση του τεραστίου προβλήματος».

Ο ΠΙΣ σημείωνε επίσης, ότι «οι ιδιώτες γιατροί έχουν δηλώσει ότι και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ εθελοντικά. Εντούτοις. ο υπουργός Υγείας εξακολουθεί να δηλώνει με μια απόλυτη επικοινωνιακή ασάφεια ότι αναζητά 200 ιατρούς για το ΕΣΥ, χωρίς σχέδιο, χωρίς να αποσαφηνίζει πόσοι γιατροί χρειάζονται από κάθε ειδικότητα, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε τι ωράριο και υπό ποιες συνθήκες και χωρίς κάλυψη αστικής ευθύνης».