Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ

Σύμφωνα με τον πνευμονολόγο Θωμά Καραπέτσα ο κορωνοϊός έχει 80% ομοιότητα με το sars που σημαίνει ότι αναμένεται εμβόλιο σε 12 με 14 μήνες.

Η τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους είναι σύμφωνα με τον πνευμονολόγο Θωμά Καραπέτσα ένα σημαντικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, «αν περπατάς στο δρόμο και περάσει κάποιος δίπλα σου στο 1,5 μέτρο και φταρνιστεί, μπορεί να κολλήσεις, αν έχει τον ιό». Επεσήμανε, ότι δεν πρέπει να πιάνουμε στόμα, χέρια και μύτη χωρίς να έχουμε απολυμάνει τα χέρια μας.

Αναφερόμενος στο πόσο «ζει» ο ιός εκτός ανθρώπινου σώματος, επεσήμανε, ότι εξαρτάται από το υλικό της επιφάνειας. «Στις μεταλλικές "ζει" 4 -10 ώρες, περισσότερο στο χαρτί», είπε και πρόσθεσε, ότι «αν οι μαθητές δεν ξεχυθούν στις καφετέριες, όλα είναι καλά τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν, ευτυχώς τα πήραμε πριν την Ιταλία», όπου σημείωσε, ότι ο κόσμος είναι οργισμένος κατά της κυβέρνησης για την καθυστέρηση.

Για το θέμα του εκκλησιασμού και της Θείας Κοινωνίας, σχολίασε, ότι «ο πρωθυπουργός μίλησε σωστά. Δεν είναι θέμα πίστης, αλλά κοινής λογικής. Πρέπει να αποφύγουμε να πάμε στην εκκλησία, ο ιός δε μένει απ΄έξω», ενώ εκτίμησε, ότι ίσως το φθινόπωρο ξαναπαρουσιαστεί ο κορωνοϊός, αλλά τότε θα είναι πιο ήπιος. «Είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, γιατί "έχει 80% ομοιότητα με το sars, οπότε θα είναι πολύ πιο γρήγορες οι διαδικασίες", προσθέτοντας, ότι το εμβόλιο αναμένεται σε 12-14 μήνες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ