Skip to main content

Κορωνοϊός: Αίρει περιορισμούς από 1η Σεπτεμβρίου το Βέλγιο

Ορισμένα εκ των μέτρων, όπως το άνοιγμα των ντισκοτέκ και η κατάργηση της τηλεργασίας, δεν θα εφαρμοστούν ακόμα στην περιφέρεια των Βρυξελλών.

Tην άρση των περισσότερων περιορισμών για την COVID19 αποφάσισε η κυβέρνηση του Βελγίου μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η άρση των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση, την επαναλειτουργία των ντισκοτέκ και των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης από την 1η Οκτωβρίου, την αύξηση του αριθμού συμμετεχόντων σε εκδηλώσεις τόσο σε ανοιχτό και σε κλειστό χώρο με τη χρήση του covid safe ticket, την κατάργηση του μέτρου της τηλεργασίας και την άρση του μέτρου για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων σε συναθροίσεις στα σπίτια.

Aναφορικά με τους χώρους εστίασης, από 1η Σεπτεμβρίου: Μπαίνει τέλος στο όριο του αριθμού των ατόμων που επιτρέπεται να κάθονται ανά τραπέζι, δεν χρειάζεται να υπάρχει συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, δόθηκε το πράσινο φως για εξυπηρέτηση πλέον και στο μπαρ και όχι μόνο στους καθήμενους, στους γάμους και στις ιδιωτικές εκδηλώσεις θα επιτρέπεται ο χορός, ενώ από 1η Οκτωβρίου θα επιτρέπεται και στα κέντρα εστίασης.

Παρολαυτά, ορισμένα εκ των μέτρων, όπως το άνοιγμα των ντισκοτέκ και η κατάργηση της τηλεργασίας, δεν θα εφαρμοστούν ακόμα στην περιφέρεια των Βρυξελλών καθώς ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι μικρότερος από αυτόν της Φλάνδρας και της Βαλλονίας. Επίσης, αποφασίστηκε να εξεταστούν οι συνθήκες για να εφαρμοστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του νοσηλευτικού προσωπικού συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων στον χώρο της υγείας.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κροο τόνισε ότι τα αποτελέσματα από την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού έχουν φανεί και κάλεσε και τους υπόλοιπους κάτοικους της χώρας που δεν έχουν εμβολιαστεί,να το κάνουν άμεσα.