Skip to main content

Κορωνοϊός: Εθελοντική αιμοδοσία από τους «Greek Legends 2004» (video)

Οι θρύλοι της «γαλανόλευκης» βρέθηκαν σήμερα στο Αιγάλεω και την πρώτη σταθερή αίθουσα αιμοληψιών στην Ελλάδα δίνοντας εθελοντικά αίμα.

Τη στήριξή τους στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη για αίμα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές με την πανδημία του κορωνοϊού έδειξαν οι «Greek Legends 2004».

Συγκεκριμένα, οι παίκτες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που πριν από 16 χρόνια κατέκτησαν το Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας, βρέθηκαν την Τετάρτη στο Αιγάλεω και το δημοτικό γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» στην πρώτη σταθερή αίθουσα αιμοληψιών στην Ελλάδα δίνοντας εθελοντικά αίμα.

Μάλιστα με μήνυμά τους στο Facebook, οι θρύλοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αναφέρουν:

«Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας, και σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, επισκεφθήκαμε την πρώτη Σταθερή Αίθουσα Αιμοληψιών στην Ελλάδα, δίνοντας αίμα με απόλυτη ασφάλεια και τηρώντας όλους τους κανόνες. Τόσο εμείς, όσο και οι ειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας που την επανδρώνουν.

Οι στιγμές που ζούμε είναι δύσκολες για όλους. Προέχει να #menoumespiti, να φερόμαστε υπεύθυνα και να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών, ώστε να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Αν πρέπει να βγούμε από το σπίτι, το κάνουμε μόνο για σοβαρό λόγο, για τις σημαντικές και απαραίτητες κινήσεις.

Μία από αυτές είναι και η αιμοδοσία. Μια πράξη ευθύνης και προσφοράς σε όσους το έχουν ανάγκη. Ειδικά τώρα που αυτή η ανάγκη είναι πολύ μεγαλύτερη.

Η διαδικασία της αιμοληψίας είναι σύντομη και απόλυτα ασφαλής.

Η Αίθουσα Αιμοληψιών βρίσκεται στο Δημοτικό Γήπεδο Αιγάλεω «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» (Θηβών 268) και λειτουργεί καθημερινά 09:00-14:00 και 15.00-20:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής).

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό κύριο Vassilis Kikilias, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση στην πρωτοβουλία μας».