Skip to main content

Κορωνοϊός: Εξετάζουν επιστροφή ενημέρωσης Τσιόδρα οι λοιμωξιολόγοι

Στην επαναφορά της συχνότερης ενημέρωσης του κόσμου σχετικά με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν εστιάζουν οι επιστήμονες.

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπίστεί το διαφαινόμενο δεύτερο κύμα κροιυσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή επισήμανση του καθηγητή Παθολογίας Χαράλαμπου Γώγου που είπε στο δελτίο ειδήσεων του Star ότι «Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι η συχνότερη ενημέρωση του κόσμου με σποτάκια, αλλά και από εμάς και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες. Ίσως χρειαστεί να επανέλθει και πάλι ενημέρωση των 18:00 όχι όμως σε καθημερινή βάση. Είναι κάτι που συζητάμε. Γίνονται πάντως και διορθωτικές κινήσεις, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση των πανηγυριών. Μπορεί η χρήση μάσκας από αυστηρή σύσταση να γίνει υποχρεωτική» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι η χρήση μάσκας πρέπει να είναι υποχρεωτική, αφού όπως είπε «είναι μια οδηγία που υπάρχει εξαρχής, για χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και στα μέσα μεταφοράς. Υπάρχει επιτήρηση για χρήση μάσκας σε μετρό και λεωφορεία, ενώ θα πρέπει να τη φοράνε οι εργαζόμενοι στην εστίαση».